עשה ואל תעשה בעיצוב חדר השינה שלכם

 

לעומת חדרים אחרים בבית, חדר השינה הוא חלל שבו העיצוב יכול להיות חופשי הרבה יותר. זהו המרחב הפרטי שלכם שאליו בדרך כלל לא נכנסים בני משפחה ומכרים אחרים, ולכן הוא מספק לכם הזדמנות מצוינת להגשים רעיונות שלא תמיד יתאימו לחללים הציבוריים יותר בבית. אבל אל תתנו לתחושת החופש הזאת להשתלט עליכם. גם בחדר השינה ייתכנו כיוונים עיצוביים או בחירות שעלולים לפגוע בתוצאה הסופית, במיוחד בטווח הרחוק. אז מהם כללי העשה ואל תעשה בעיצוב חדר השינה שלכם? הנה הנקודות העיקריות.

צבעים? לא להגזים!

לפני שאתם מתחילים לעצב את חדר השינה שלכם, ולפני שאתם בוחנים מיטות זוגיות שיתאימו לו, כדאי קודם כל להבין מהו חדר שינה בשבילכם. האם הוא משמש אתכם בעיקר בשעות הלילה או שאתם נוהגים לבלות בו גם בשעות היום כדי לקרוא למשל או לצפות בטלוויזיה. כעת כשברור לכם מהו האופי של חדר השינה שלכם ומה אתם מצפים ממנו ניתן להתחיל לבנות את האווירה שלו, ואת זה עושים לא פעם באמצעות צבעים. גוונים כגון אדום למשל יכולים ליצור תחושת עוררות גבוהה, ואילו גוונים ניטרליים יותר כמו שמנת או אפילו כחול בהיר וטורקיז עשויים ליצור אטמוספירה רגועה יותר. ניתן כמובן לשלב בין גוונים שונים כדי ליצור מראה מעניין ומושך אך כאשר אתם בוחרים בגוונים ודאו שאתם לא מגזימים. נסו לברר עם עצמכם איך זה יהיה להתעורר כל בוקר ולראות מולכם את האדום הבוהק או גוון דומיננטי אחר. בשורה התחתונה – אל תבחרו בגוונים הנוגדים את האופי המבוקש של החדר ואת הצרכים הספציפיים שלכם.

כל הדרכים הלא נכונות לבחור תאורה

לכאורה זאת נראית כמו בחירה פשוטה. בוחרים תאורת תקרה, משלבים מנורות קריאה וזהו! אך המציאות מורכבת הרבה יותר. לדוגמה, שנדליר מרשים וגדול יכול להתאים לחלל מרכזי כמו הסלון, אך הוא עלול ליצור אווירה כבדה ועמוסה בחדר שינה בעל תקרה נמוכה. גם תאורה בוהקת מדי פוגעת באווירה האינטימית של חדר השינה ולא תאפשר לכם ליצור תחושה נעימה ומזמינה בחדר. כדאי גם לשים לב למנורות הקריאה שאתם בוחרים לחדר. מנורות קריאה נועדו לשמש רק צד אחד של המיטה, ומי שישן בצד זה צריך להיות מסוגל לכוונן את אלומת האור כך שלא תפריע לצד השני.

כדי להתמודד עם כל האתגרים הללו ניתן להיעזר בכללים הבאים:

  • בחרו תאורה עם דימר כך שתוכלו להתאים את עוצמת האור בהתאם לצרכים שלכם.
  • בחרו גוף תאורה המתאים לממדים של החדר ולסגנון העיצוב שלו.
  • במידת האפשר נסו לנצל את אור השמש הטבעי שיכול לרכך את המראה של החדר בשעות היום.
  • ודאו שיש לכם אפשרות להחשיך את החדר כראוי על מנת שתוכלו לישון מבלי שאור השמש יפריע למנוחתכם.

יופי לא על חשבון נוחות

כשמעצבים את חדר השינה קל מאוד להיסחף אחרי טרנדים שונים בתחום העיצוב. כך אתם עלולים למצוא את עצמכם בוחרים למשל מיטות זוגיות בעלות גב מיטה לא נוח או ארון שנראה מאוד יפה אך לא מתאים לצרכים שלכם. זה יכול לבוא לידי ביטוי גם בתכנון המתאר הכללי של החדר. לדוגמה, בחירת חלונות עם תריסי עץ שמצריכים תחזוקה גבוהה או שילוב של מדפים רבים ופינות דקורטיביות הצוברים אבק רב. אז הנה שני טיפים עיקריים להימנע מהמלכודות הללו:

  • אל תבחרו פריטי ריהוט בלי לראות אותם. זה נכון כמובן לגבי פריטים כמו מיטות זוגיות, אך גם עבור רהיטים אחרים כגון ארונות. מומלץ מאוד להגיע לחנות, לנסות את המיטה, לפתוח את מגירות הארון, ולוודא שהרהיטים נוחים לשימוש ומתאימים לצרכים שלכם.
  • הגדירו את צורכי תחזוקה שלכם. חשבו כמה שעות בשבוע תרצו להקדיש לתחזוקה וטיפוח החדר. אם אתם "חולי ניקיון" וחשוב לכם לשלב בעיצוב פריטים רבים שבדרך כלל דורשים ניקוי רב מעולה! אם לעומת זאת אתם מעדיפים לא לעסוק יותר מדי בניקוי ותחזוקה, בחרו רהיטים קלים לניקוי, ללא פיתוחים רבים או עיצובים המושכים אבק.

הפחיתו מהעומס

איך אתם רוצים להרגיש כאשר אתם נכנסים לחדר השינה שלכם? אין כאן תשובה נכונה אחת. יש האוהבים לעטר את חדר השינה שלהם בתמונות רבות ובפריטים אישיים רבים המסייעים להם ליצור את האווירה המבוקשת בחדר השינה. לעומת זאת, אחרים מעדיפים שחדר השינה יהיה בעל עיצוב שקט ורגוע ללא עומס של פריטים או תמונות המסיחים את הדעת. כך או כך, גם אם אתם אוהבי אומנות ועיצוב ונהנים להציג בבית שלל פריטים אישיים המזכירים לכם רגעים משמחים בחיים, כדאי לשים לב לא להגזים. בסופו של דבר חדר השינה צריך לאפשר לכם תחושת נינוחות ורגיעה. כדי להשיג את האווירה הנכונה, יש שלושה כללים מנחים:

  • אחסון מספק: לכל אחד ואחת יש סבילות אחרת לבלגן. יש מי שלא מפריע לו אם על המיטה זרוקים חולצה או מכנסיים לצורך אוורור, ואילו אחרים חייבים שהכל יהיה במקום. אך גם את אתם חיים בשלום עם קצת בלגן, בכל זאת כדאי לוודא שחדר השינה שלכם מאפשר לכם לשמור על מידה מסוימת של סדר. לפני עיצוב חדר השינה חשבו מה אתם רוצים שיהיה בו, ונסו לוודא שעומד לרשותכם מקום אחסון מספק לשם כך.
  • מידות החדר: עיצוב החדר חייב לקחת בחשבון את המידות שלו. כלל זה נכון במיוחד לחללים קטנים יחסית, ויש לוודא כי הרהיטים שאתם בוחרים מתאימים לגודלו של החדר.
  • ריהוט מיותר: לפעמים הצד היצירתי שלנו עלול לגבור על הצד הפרקטי שלנו. אנחנו יכולים ממש לדמיין את הכורסה המיוחדת ליד החלון או את שולחן הכתיבה המרשים שיתלווה לה. אך האם פריטים אלו נחוצים בפועל? האם יש להם מקום או שהם יצרו מראה עמוס? חשבו על כל שאלות אלו כאשר אתם מחליטים איזה פריטי ריהוט ישתלבו בחדר שלכם.