מפתחות להצלחה בזוגיות

עברתם לדירה משותפת, רכשתם מיטה זוגית שכולה שלכם ואפילו שיבצתם במדף הספרים גם תמונה חייכנית ופוטוגנית במיוחד של הזוגיות שלכם – אין ספק, אתם לגמרי בתוך מערכת יחסים רצינית ומחייבת! אך כיצד תוכלו לשמור עליה לאורך זמן? מהו התבלין הסודי, ה"אקסטרה מייל" שצריך לצעוד כדי למקסם את הסיכויים לזוגיות ארוכת טווח? ומהי, בכלל, מערכת יחסים מוצלחת?

הנה כמה מפתחות שבכוחן לפתוח דלתות סגורות, לנפץ סטיגמות קדומות, להעיר מערכות יחסים רדומות ובעיקר – להבטיח, ככל שהדבר אפשרי כמובן, שהאהבה שלכם תמשיך לפרוח. מוכנים? בואו נפתח את הדלת!

מפתח 1: אמון

אמון הוא הבסיס האיתן והחשוב ביותר לכל זוגיות. כדי להשיג אמון משותף צריך סבלנות ודרושה גם השקעה מרובה. אך מהו אותו אמון חלקלק? כשיש אמון בין בני הזוג, אנחנו פתוחים ומרגישים מסוגלים לשתף בחלומות שלנו, ההישגים, הפחדים, הדאגות וכל מה שמסתתר מאחורי הלב שלנו – וגורם גם לצד השני להבין את האני האמיתי שלנו טוב יותר. כשהאמון בנוי על יסודות איתנים, אנחנו לא חוששים שמא בן הזוג שלנו מסתיר מאיתנו דבר מה חשוב, לא מסתובבים בעולם במחשבה של חוסר משקל מול מערכת היחסים הזו ובעיקר מרגישים שיש אי שם מישהו שאנחנו יכולים לסמוך עליו בעיניים עצומות. בלי אמון, לעומת זאת, למערכת היחסים אין שום סיכוי להצליח לאורך זמן. זהו המפתח הבסיסי והחשוב ביותר לכל מערכת זוגית, עם כל אדם.

מפתח 2: האזנה

בואו נסכים על דבר אחד: עבור אנשים רבים, מלאכת ההקשבה היא אחת המורכבות שיש, לאו דווקא בהקשר הזוגי. אנחנו חיים בעולם אינטנסיבי מאוד, שדורש מאיתנו לא מעט, ובסופו של יום (ואולי גם בתחילתו) לא נשארת לנו הרבה אנרגיה כדי להאזין למי שאנו אוהבים – בן או בת הזוג שלנו. אחד המפתחות החשובים להצלחה בכל מערכת יחסים היא הקשבה והאזנה לצד השני – לא כדי לצאת לידי חובה, לא כדי לסמן וי על איזה סעיף הצלחה נסתר, אלא כי באמת חשוב לכם מה עובר על הצד השני. כשאתם מקשיבים, הקשיבו באמת. אל תפסיקו את בן או בת הזוג באמצע, אל תתערבו בשיתוף והכי חשוב – אל תגיבו בשיתוף מחוויה מקבילה שעברה עליכם. כשאתם מאזינים, עשו זאת מכל הלב והגיבו מהלב. ולפעמים, כדאי לדעת, אפילו לא חייבים להגיב כדי לאותת שהקשבנו. מספיק לחבק, להנהן או לשדר לצד השני שאנחנו מבינים מה עובר עליו.

מפתח 3: פעילויות משותפות

איך נראית זוגיות בה שני בני הזוג הם שותפים פעילים, העוסקים בתחביבים משותפים וצוברים יחד חוויות משותפות? אין ספק שמדובר בכלי המסוגל לחזק את המערכת הזוגית לאין ערוך. אם אתם עדיין בתחילת הקשר, תוכלו לברר יחד בעדינות (וזה ממש בסדר להקדיש לזה שיחה!) מהם התחביבים של הצד השני, מהם הדברים שהוא נהנה לעשות בזמנו הפנוי ואלו פעילויות הוא מעדיף לעשות לבד. יכול להיות שתגלו, לדוגמה, שמצאתם לכם פרטנר מדהים לפעילות ספורטיבית וייתכן ותקבלו מהצד השני איתות שזו פעילות שהוא מעדיף לעסוק בה לבד, אך כך או כך, תשימו יחד דגש ותבינו את החשיבות שיש להקדשת זמן לפעילות זוגית משותפת, כזו שבונה את הקשר ויוצרת זיכרונות משותפים, בין אם מדובר במשחקי קופסה משותפים, צפייה בסרט, יציאה לטיולי שטח או הליכה לחוג משותף.

מפתח 4: מחוות של אהבה

להשאיר פתק מתוק בבוקר, לקנות זר פרחים בסוף השבוע או סתם לחלוף על פני בן או בת הזוג ולהעניק חיבוק או נשיקה מכל הלב – אין לכם מושג כמה מחוות האהבה הקטנות הללו מסוגלות להחיות את הקשר ולתדלק אותו לאורך זמן. גם כשכועסים, גם כשמרוץ החיים סוחף אתכם וגם כשאתם מניחים שהצד השני לא ממש חסר את מחוות האהבה הללו – אל תהססו להפגין אותם. גם אם זה אומר שתגידו "אני אוהב/ת אותך" בלבד.

מפתח 4: שקט פיננסי

הטיפ הזה חשוב בייחוד אם אתם מנהלים משק בית משותף: נסו לאזן ככל הניתן את המאזן הפיננסי שלכם, כך שלא תיקלעו לחובות ובאופן כזה שתנהלו יחד מאזן הוצאות-הכנסות מיטבי. נכון, זה לא טיפ פשוט במיוחד עבור רובנו, אך מדובר במפתח חשוב גם להצלחה הזוגית שלכם (לא רק זו הפיננסית). אין לכם מושג כמה מערכות יחסים עולות על שרטון פשוט כי הטרדות הכלכליות לא נותנות מנוח, ולכמה חילוקי דעות מיותרים אפשר להיקלע כשלא מנהלים נכון את הכספים המשותפים.

מפתח 5: תמיכה

תהיו שם אחד בשביל השני בזמנים טובים ורעים. תנו להם כוח באמצעות תמיכה, ברגעים החלשים ביותר שלהם וגם בזמנים בהם הם מגיעים להישגים משמחים. זהו מפתח חשוב כל כך וקריטי מאוד לזוגיות מוצלחת, ולא ברור מדוע זוגות רבים לא מצליחים ליישם אותו לאורך זמן. כשאנחנו נמצאים בתוך מערכת זוגית אינטנסיבית, יש לנו גם כוח – בן או בת הזוג שלנו הם גם המשענת שלנו, ואנחנו מהווים משענת עבורם.

מפתח 6: לדעת לבקש סליחה

נכון, זה קשה, ונכון, לרובנו זה לא בא באופן אינסטינקטיבי – אך חשוב לדעת לבקש סליחה כשאנחנו נוכחים בכך שעשינו טעות. לפעמים, אחרי ויכוח קשה או חילוקי דעות ממושכים, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מסתבכים עם שלל משפטים, הצטדקויות והתפתלויות, כשהמוצא הפשוט והנכון ביותר הוא פשוט לומר: עשיתי טעות. אמרו זאת מעומק הלב והתכוונו לכך. החיים הזוגיים שלכם ייראו הרבה יותר טוב.

מפתח 7: זמן לבד

לכולנו היו חיים לפני שהכרנו את בן או בת הזוג, ולכולנו ממשיכים להיות חיים במקביל למערכת החיים הזוגית. כבדו את זמן הלבד של בן או בת הזוג, ואפשרו להם לצאת לפגוש חברים, ליהנות במפגשים חברתיים או פשוט לבלות בפעילויות סוליסטיות שלא כוללות אתכם.