יצירה מדברים שיש בבית

ברוכים הבאים לממלכת היצירתיות והקסם, שתעניק לכם רגעים משפחתיים נפלאים ולא פחות חשוב – תעסוקה נהדרת לילדים! אם יש דבר שכיף לעשות יחד, הוא ליצור מדברים שיש בבית. גליל נייר הטואלט הופך בין רגע ליצור קסום, שולחן סלון הופך לרכבת עם קרונות צבעוניים וכמעט כל פריט, יומיומי ככל שיהיה, מקבל חיים חדשים. הבה ונפתח יחד את בלוטות ההשראה ונגלה מהן הפעילויות והיצירות שאפשר ליצור יחד מדברים שיש לכולנו בבית.

תמונת פסיפס אישית

הילדים עתידים להיות מוקסמים מהצבע, ואתם תודו לנו כשתבינו שליצירה הבאה נדרשים שלושה פריטים בלבד: ניירות צבעוניים, מספריים ודבק, או פשוט להשתמש במגזינים ישנים ולחתוך אותם לחתיכות קטנטנות (גם בחלק הזה הילדים ישמחו להשתתף).

אז מה עושים? מחליטים על צורה כללית שרוצים ליצור יחד, או על צורה אבסטרקטית כלשהי. חותכים את המגזין או הנייר הצבעוני לפיסות קטנטנות ופשוט מתחילים להדביק באיזה סדר שרוצים, באמצעות הדבק שהכנו מראש. הקפידו רק לשמור על שולחן סלון או כל משטח אחר נקי, באמצעות פרישת משטח חוצץ נוסף שימנע מהלכלוך והדבק להתפשט.

המבוך הקסום

גלילי נייר הטואלט הריקים הופכים למבוך קסמים! ליצירה הבאה נדרש רק משטח חלק שישמש כבסיס עליו יונח המבוך, קישוטים שונים וגלילי נייר טואלט שיהפכו למבוך עצמו.

מה עושים? מקשטים את גלילי נייר הטואלט בחלקם העליון (מחליטים מהו החלק התחתון שיודבק למשטח לפני) בכל דרך שרוצים. כשסיימנו לקשט, מחליטים יחד היכן יעבור המבוך וכמה מפותל הוא יהיה. מדביקים את גלילי נייר הטואלט בהתאם לתוואי הנבחר ופשוט מתחילים להשתעשע! אם יש לכם גולות או כדורים קטנים, תוכלו לגלגל אותן לאורך המבוך ולראות האם היצירה שלכם "עובדת".

מאובני דינוזאורים עשויים בצק משחק

טוב, האמת היא שתוכלו להכין את היצירה הנהדרת הזו מכל צעצוע שיש לכם ומכל בובת משחק וקשיחה. אוהבים אריות ונמרים? לכו על זה! אולי דווקא תוכים עושים לכם את זה? נהדר! יש לכם דינוזאורים שנראים כמעט אמיתיים? הכי טוב שיש!

כדי ליצור את בעל החיים הנבחר מ"בצק", תוכלו להשתמש בבצק משחק מוכן או להכין עיסה משלכם המורכבת מנייר, דבק ומים. את העיסה המוכנה הניחו בזהירות ובאופן מהודק על בעל החיים שבחרתם, כשאתם יוצרים את קווי המתאר שלו בבצק. הניחו ליצירה להתייבש ככל שדרוש – והופס, יש לכם את זה! כך נולד בעל חיים חדש לעולם! לאחר הייבוש, תוכלו לקשט ולצבוע את היצירה בגוונים האהובים עליכם.

הזחל הרעב

ושוב אנחנו חוזרים לגלילי נייר טואלט ריקים, ואפשר לגמרי להבין מדוע – הם פשוט מתחננים שנעשה מהם יצירות פאר!

כדי ליצור זחל רעב וחביב במיוחד, קחו את הגליל הריק, הוא ישמש כבסיס היצירה. הוסיפו טישיו חתוך, את הצבעים שאתם רוצים וכל קישוט אחר שחשקה בו נפשכם. השתמשו בדמיון כדי ליצור עיניים, מחושים ופה לזחל המיועד ולהשלמת האווירה, תוכלו גם לקרוא את הספר "הזחל הרעב" ופשוט להתחיל לשחק יחד במעשה ידיכם להתפאר.

קישוטים (טעימים) מבצק מלוח

איך מכינים חברים חדשים, וגם טעימים במיוחד? מה עושים כשנגמרים כל הרעיונות, אבל במקרר עדיין יושבת חבילת קמח מיותמת? פשוט מאוד – מערבבים קמח, מלח ומים ויוצרים בצק! לאחר שהבצק מוכן (אך עוד לא אפוי, כמובן), הילדים יוכלו להוסיף לו צבעי מאכל וכך להוסיף צבעוניות משמחת. כעת מגיע החלק היצירתי באמת: להפוך את חומר הגלם שבידיכם לדמויות שעושות טוב בלב. תוכלו ליצור צורות של בעלי החיים האהובים עליכם יחד או צורות (קיימות או מומצאות) כיד הדמיון הטובה על ילדיכם. לאחר עיצוב הצורה הנבחרת אפו את הבצק בתנור – וזה מוכן!

סבון ביתי

חיפוש מהיר ברחבי האינטרנט יגלה לכם שיש אינספור מתכונים להכנת סבון ביתי, ורובם כוללים רכיבים מיוחדים הדורשים הכנה מוקדמת – כך שכדאי לקחת זאת בחשבון: זוהי יצירה נהדרת (עם ניחוחות נהדרים!) אך לא מיועדת לספונטניים שבחבורה.

דרך הכנת הסבון הביתי כוללת, באופן כללי, שני רכיבים עיקריים: שומן, בסיס (לרוב זו תהיה סודה קאוסטית) ותנועת ערבול מתמדת בין השניים, בתוספת מלאכת קירור אינטנסיבית. התוצאה מריחה נפלאה וגם לגמרי שימושית. אזהרה – זה ממכר!

צביעת עציץ ושתילת זרעים

הפרויקט המהנה הזה הוא גם הזדמנות נהדרת ליצור דברים יחד וגם דרך מהממת להכיר לילדים שלנו את עולם הצומח.

אז איך זה עובד? מתחילים בקישוט עציץ, עדיף כמה שיותר פשוט וללא מוטיבים קישוטיים מיוחדים, שיאפשר לנו לעצב אותו בדרך שנחפוץ. עציץ טרקוטה, למשל, יעבוד כאן מצוין. תוכלו להשתמש בצבעים ושלל קישוטים ואפילו ליצור צורה של פנים חייכניות באמצעות הוספת עיניים, אף ושפתיים (הצמח שיצמח בתוך הכלי, כפי שאתם וודאי מנחשים, יוכל להפוך לשיער המדליק של הדמות החדשה!).

בסוף הקישוט המוצלח, בייחוד אם הוא כולל צביעה מחדש של הכלי, מרחו שכבת לכה שתשמור על העיצוב החדש עמיד בפני מזג האוויר (אם אתם מתכננים להציב את הכלי בחוץ).

וכעת מגיע החלק הלימודי, אבל בינינו – הוא לא פחות מהנה! תוכלו ללכת יחד למשתלה הקרובה למקום מגוריכם ולבחור יחד את הצמח המתאים לכלי. מוטב להתייעץ עם אנשי המקצוע במשתלה כדי להבין איזה צמח יתאים לכלי, לתנאים השוררים בבית שלכם ולתדירות ההשקיה הרצויה (תרצו צמח שיש להשקות מדי יום או כמה פעמים בשבוע? או אולי צמח "לא מפונק" הדורש השקיה מועטה?). אפשרות נוספת היא לבחור זרעים שיצמחו ממש מנקודת ההתחלה שלהם בבית שלכם. הפעילות הזו, כפי שאתם כבר מבינים, לא נגמרת ברגע שהשתילה הסתיימה והכלי מקושט. זו הזדמנות מעולה לילדים ללמידה טבעית ומרתקת, ויחד תוכלו לצפות כיצד הזרעים נובטים לכדי צמח או הצמח גדל ומתפתח בבית הפרטי שלכם.