עיצוב הבית – מהמטבח ועד חדרי השינה

כולנו שואפים, תמיד, לחיות בסביבה נאה ומעוצבת יותר. לא רק משום שסביבה מעוצבת יותר מספקת את הרקע המתאים יותר לפעילות המתנהלת בחלל המסוים כדוגמת הסלון, או, אפילו המשרד הביתי, אלא גם משום שחדרים מעוצבים, בין אם מהבחינה האסתטית ובין אם מהבחינה הפונקציונאלית, מכניסים אותנו לאווירה המתאימה למטרתו של החלל הספציפי שעליו המדובר. על אף שלא ניתן לדבר באופן כללי על עיצובם של כל חדרי הבית, משום שלכל אחד מהחדרים ישנם דגשים הייחודיים לו, ישנם מספר עקרונות עיצוביים שאותם ניתן להכיל על כלל חדרי הבית, מהמטבח, דרך חדרי האמבטיה וכלה בחדרי השינה, ובהם – נעסוק כאן.

 

הרכיב הראשון – פונקציונאליות

כולנו מכירים את הסיטואציה מאד לא נוחה שבה המראה האסתטי מגיע "על חשבון" הפונקציונאליות של הריהוט או האביזר. כדוגמה לכך, נוכל להזכיר לא מעט מערכות ריהוט לסלון מאופנות ישנות, שעל אף יופיין הייחודי, היוו סוג של נרות חנוכה (לראותם בלבד). וזאת, משום שאת מקום השימוש התועלתי של מערכות הסלון הללו, שהיה, באופן טבעי, אמור לתפוס את המקום הראשון בחשיבות תפסו המראה החיצוני והייחודיות. כיום, הגישה לעיצוב היא שונה לגמרי, ולכן, כאשר מתכננים מטבח יוקרה שמים בראש ובראשונה, את הפונקציונאליות, ורק לאחר מכן בונים את הנראות והאסתטיקה של הריהוט מסביב לפונקציונאליות הזו.

 

הרכיב השני – בחירת התאורה הנכונה והמתאימה לצורך

אם כבר הבאנו קודם את מטבחי יוקרה כדוגמה לחדר הדורש תכנון עיצובי מיוחד, נוכל להדגים עליו גם את הצורך בתאורה המתאימה לפעולות המבוצעות בחדר. למשל, במטבח, לא תוכלו להסתפק, אך ורק, בתאורת התקרה הכללית, אלא תצטרכו ליצור מקורות תאורה נקודתיים ממוקדים יותר. לדוגמה – תאורה נקודתית חזקה יותר (בגוון אור לבן) באזור משטחי הכנת המזון, תאורה נקודתית צהובה ורכה יותר באזור שבו אתם יושבים לאכול את הארוחות שלכם וכן הלאה.

 

הרכיב השלישי – בחירת הסגנון המועדף עליכם

ישנם לא מעט סגנונות ואסכולות עיצוב שונות – עם חלקם אתם מסוגלים להתחבר יותר, ואילו אחרים – פחות מלהיבים אתכם, ועלולים, אפילו במקרים מסוימים, לעורר בכם תחושה של אי נוחות. אנחנו לא מתכוונים להמליץ בפניכם על בחירת סגנון ספציפי זה או אחר, אלא על המלצה עקרונית לדבוק במה שאתם אוהבים וחשים איתו בנוח, ולא להיסחף אחר טרנדים ואופנות שונות. זאת, מאחר ואופנות, מעצם טבען, הן זמניות וחולפות, ואילו אתם, סביר להניח, כי תיאלצו לחיות עם סגנון העיצוב האופנתי-מאד שבחרתם היום, גם בעוד שנתיים, כשיסור חינו בעיני הקהל הרחב ובעיניכם. לכן, אנחנו ממליצים פחות להתייחס לאופנות העיצוביות ויותר לבחור בסגנון שמדבר אליכם ונוח לכם איתו.