יצירת ריהוט ביתי בבית עם הילדים בזמן הקורונה

השהות הכפויה בבית פינתה למשפחות רבות זמן משותף יחד. בחיי היום-יום שלנו, בכל בוקר אנחנו מלווים את הילדים למסגרות השונות, נוסעים לעבודה, ומשתדלים לסיים את כל המטלות לפני שאנחנו אוספים את הילדים הביתה. כעת, כאשר הימים ארוכים יותר והילדים מבלים שעות ארוכות עם ההורים, יש יותר פנאי להשקיע במראה הבית שלנו. בזמן זה, תוכלו ליצור עם הילדים פריטי ריהוט פשוטים וחפצי נוי שיעזרו להם לפתח כישורים מוטוריים ויסייעו לכם להפוך את הבית לנעים יותר.

מקבלים השראה

יצירת ריהוט בבית יכולה להיות פעילות מהנה מאוד עם הילדים, וייתכן כי גם אתם תגלו שיש לכם כישורים נוספים שלא חשבתם עליהם. אם אתם לא בטוחים איפה כדאי להתחיל, תוכלו לקבל השראה מאתרים שונים ולהיעזר לדוגמה בשתי ההצעות הבאות:

בלוגים: כדי לקבל רעיונות מגוונים להכנת רהיטים בבית, תוכלו לבקר בבלוגים שונים. אתר פינטרסט מכיל למשל רעיונות קלים ליישום, וישנם סרטונים המציעים מלאכות שאפשר לעשות גם בבית. תוכלו לצפות באתרים ובסרטונים ביחד עם הילדים (בהתאם לגיל) ולבחור ביחד את הרעיונות שניתן ליישם בבית.

אתר האינטרנט של חנות רהיטים: אומנם כרגע לא ניתן לבקר בחנויות הרהיטים הפיזיות, אך אפשר בהחלט להיכנס לאתר האינטרנט ולהתרשם מהרהיטים המעוצבים המוצעים למכירה. תוכלו לבחון את שילובי הצבעים והחומרים, לשים לב לשימוש במרקמים ולחשוב מה מתאים לפעילות משפחתית משותפת.

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא ילדה-קורונה-1024x683.jpg

משתמשים במה שיש בבית

בדרך כלל אנחנו משאירים את מלאכת הכנת הרהיטים לבעלי המקצוע. ובאמת, אם נרצה לרכוש פינת אוכל חדשה או לבחור ספות לסלון, נעדיף ללקט את הפריטים בחנות המתמחה בריהוט איכותי. אך אם אתם רוצים להכין פריטים קטנים עם הילדים, תוכלו לעשות זאת בקלות יחסית גם בבית. לשם הפעילות אפשר לאסוף חלקי עץ וקרטון שיש בבית, וניתן לדוגמה להיעזר בפריטים הבאים:

רהיטים ישנים: כמעט בכל בית נוכל למצוא אותם; רהיטים ישנים, שרפרפים שנשחקו מעט או שולחנות קטנים ששימשו בעבר את הילדים. יש באפשרותכם להיעזר בחומרי גלם אלה כדי ליצור פריטי ריהוט חדשים או שתוכלו פשוט לחדש את הרהיטים הללו בעזרת תיקונים ומעט צבע.

מגירות ישנות: אם היה לכם בבית ארון שפירקתם, תוכלו למחזר את המגירות שלו. ניתן לדוגמה להכין מהן מדפים או אפילו ליצור מגש שישמש את הילדים בעת ארוחות הערב.

רהיטים מקרטון: בזמן הקורונה, משפחות רבות מזמינות לביתן משלוחים מאתרים ומספקים שונים. במקרים רבים מגיעים המוצרים כשהם ארוזים היטב בקרטון קשיח ואיכותי. תוכלו כמובן להשליך את הקרטון במכלי האיסוף, אך במקום זאת, אפשר גם להרכיב מהקרטונים כוורות לסידור צעצועי הילדים, או להיעזר בקופסאות נעליים ישנות כדי להכין קופסאות אחסון לפריטים קטנים.

טיפים לסיום

קיבלתם רעיונות ואתם כבר מצפים לפעילות עם הילדים? מצוין! רק רגע לפני שאתם מתחילים, שימו לב לדברים הבאים:

מוצאים מיקום מתאים: לפני תחילת הפעילות, כדאי למצוא לה את המקום המתאים בבית. אם הפעילות כרוכה בצביעה רבה או בהדבקות, כדאי אולי לקיים אותה במרפסת, או לרפד את אזור הפעילות היטב באמצעות עיתונים ישנים.

ציוד מתאים: ודאו שיש בידיכם כל הציוד הדרוש – דבק מגע או דבק חם יכול לסייע מאוד, וגם מספריים, נעצים או מסמרים יכולים להידרש בהתאם לצורך.

צבעים: בדקו שעומדים לרשותכם הצבעים המתאימים למשטח הרלוונטי. ישנם צבעים המיועדים לשימוש על עץ, ואילו צבעים אחרים יתאימו לצביעת בדים.

לסיכום, תקופת הקורונה היא זמן מצוין לעשות קצת סדר בבית. תוכלו לחדש את מראה הרהיטים שיש לכם בבית או ליצור בעזרתם רהיטים חדשים. גם פעילות אומנותית קצרה עם הילדים תסייע לכם לבלות את הזמן בנעימים עד לחזרה המבורכת לשגרה.