לקראת פסח איך לנקות את הרהיטים בבית?
לקראת פסח איך לנקות את הרהיטים בבית?
לחג הפסח שמות וכינויים רבים. בין השאר הוא נקרא גם חג האביב, חג המצות וחג החירות. אך עבור רבים שמו האמיתי הוא חג הניקיון. בתקופה זו של השנה רבים מארחים את בני משפחתם בבית, ועל כן, אין אפשרות עוד להתחמק מכך – חייבים לנקות בצורה יסודית את רהיטי הבית. לכל מי שמארח, ולכל מי שמעוניין להיכנס ל"רוח החג", להלן מספר הנחיות שיסייעו בניקוי הרהיטים בבית.
ניקוי רהיטי עץ – רגע לפני שמתחילים
כאשר מנקים את רהיטי הבית יש לשמור על איזון בין רמת ניקיון לבין שימור החומר שממנו עשוי הרהיט. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר ברהיטים העשויים עץ. העץ, ובמיוחד העץ המלא, הוא חומר "חי" שגם אחרי שיוצרים ממנו רהיט, הוא ממשיך להיות מושפע מתנאי מזג האוויר, מאחוזי הלחות ומחומרים שונים. על כן יש לברור את חומרי הניקוי שבהם משתמשים בקפידה, ולהעדיף תחילה חומרי ניקוי עדינים יותר. מומלץ כמובן לבחור בחומרים המיועדים לניקוי עץ, ואם בוחרים בחומר ניקוי לא מוכר יש לנסות אותו קודם כל באזור נסתר של הרהיט, על מנת לוודא כי הוא אינו פוגם בעץ.
חומרי ניקוי תוצרת בית
רהיטי עץ אינם כידוע דבר חדש, ועל כן, תמיד היו בנמצא חומרי ניקוי, חלקם חומרים תוצרת בית. חומרים אלו הם לעתים קרובות יעילים לא פחות ואף מסייעים לשמור על העץ. ניתן למשל להכין תמיסת ניקוי בעזרת שימוש בחומרים הבאים, המצויים בכל בית: שלושת רבעי כוס של חומץ לבן ורבע כוס של שמן קנולה. את התמיסה ניתן למרוח על כתמים עקשניים, ובמרבית המקרים טיפול זה יסייע להסיר אותם. טיפול זה גם עשוי להחזיר לעץ את הברק הטבעי שלו, במיוחד אם מחליפים את שמן הקנולה בשמן זית. כתמים עגולים שהותירו אחריהם תחתיות של ספלים ניתן לנקות באמצעות מיונז. יש למרוח את המיונז על הכתם להמתין כחצי שעה ולאחר מכן לנגב את הרהיט. כמו כן, ניתן לנסות לנקות רהיטי עץ באמצעות כפית סודה לשתייה המעורבבת עם מעט משחת שיניים. את התערובת יש לשפשף בעדינות על העץ, ולאחר מכן לנגב. בכל מקרה, וליתר ביטחון יש לנסות את השיטות הללו על אזור נסתר בעץ לפני שנעשה הניסיון להסרת הכתמים עצמם.
ניקוי זכוכית ועור
סלונים רבים כוללים שולחנות בעלי לוחות זכוכית ורהיטים העשויים עור. כשמדובר בניקוי של רהיטי זכוכית, נדרשת זהירות רבה, ויש להימנע בשימוש בחומרים כגון ספוגיות מחוספסות וצמר פלדה, העלולים לשרוט את הזכוכית. על כן, יש להעדיף ניקוי בעזרת מטלית רכה או מטלית מיקרופייבר עדינה. חשוב לבצע את הניקוי באופן אחיד על מנת שלא להשאיר סימנים של ניגוב על הזכוכית, ואין צורך לעשות שימוש בכמות רבה של חומר ניקוי. גם כורסאות עור דורשות ניקוי זהיר ומוקפד. לפני שמתחילים יש לשאוב בעדינות שאריות של אבק ושל לכלוך שהצטברו בין קפלי הרהיט. לאחר מכן ניתן לנקות את רהיטי העור במטלית לחה (לא רטובה!) ולייבש מיד אחר כך במטלית אחרת. כל חומר ניקוי חדש צריך להיבדק לפני כן באזור נסתר של הספה, על מנת למנוע נזקים. לצד הניקוי, מומלץ גם למרוח על רהיטי העור מרכך המיועד למטרה זו ולהשתמש בהתאם להוראות המצוינות על גבי האריזה.
והנה אנחנו מסייגים, אם כל עבודת הניקיון היא לא בשבילכם אתם תמיד מוזמנים להגיע לסניפי רהיטי קיבוץ השלושה ולהתחדש ברהיטים חדשים שילוו אתכם לשנים רבות ולקבל סיוע מצוות העובדים המסור שלנו – חג שמח!