עיצוב משרד ביתי – 4 השלבים למשרד ביתי מנצח

משרד בתוך הבית אינו נחלתם הבלעדית של פרילנסרים ואנשי מקצועי העובדים מהבית. בעולם המודרני בו אנו חיים כיום, כמעט כל אדם זקוק לפינת עבודה נוחה ונעימה, למשל, לצרכי גלישה באינטרנט, הכנת פרזנטציה לעבודה, כדי לעשות סדר בניירת האישית ובחשבונות הבית וכדומה. אם יש לכם חדר פנוי בדירה או בבית, או במידה ויש לכם פינה מרווחת בסלון או בכניסה לבית, תוכלו גם אתם לעצב משרד בתוך הבית וליהנות מחלל עבודה נוח ופונקציונאלי.

חשוב לציין כי עיצוב משרד או פינה מרווחת לעבודה בתוך הבית עשוי לחסוך לכם הרבה כסף. במקום לשכור משרד יקר ולשלם חשבונות כפולים של ארנונה, מים, חשמל ואינטרנט, תוכלו לחסוך משמעותית בעלויות וליהנות ממשרד ביתי ומסביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית. לפניכם מספר כללים ושלבים חשובים שיסייעו לכם לתכנן, להקים ולעצב את משרד החלומות העונה על כל הצרכים הייחודיים שלכם.

שלב ראשון – שואלים את השאלות הנכונות

עיצוב נכון ויעיל של משרד בתוך הבית מתחיל במענה לשאלות חשובות כגון:

  • האם אני צריך חדר פרטי או יכול להסתפק בפינת עבודה?
  • מי ישתמש בחדר העבודה?
  • איזה תשתיות אני צריך למשרד בתוך הבית?
  • האם לקוחות של העסק יבקרו במשרד?
  • האם יש ציוד מיוחד שאני זקוק לו לעבודה השוטפת?

ובכן, לפני שמתחילים לעצב את המשרד ולרכוש רהיטים וציוד, חשוב להחליט מיהם המשתמשים העיקריים במשרד או בפינת העבודה. אם יש חדר פנוי בבית כמו ממ"ד או חדר שינה פנוי לאחר שהילדים כבר עזבו את הקן, אפשר להסב את החדר למשרד ביתי, אחרת ניתן להסתפק ביצירת חלל עבודה נוח במקום שקט ומואר.

במידה ועומדים לקבל לקוחות במשרד מומלץ לבחור חדר או חלל פנוי בסמוך לכניסה לבית, כך ניתן להימנע מתנועת לקוחות ברחבי הבית וגם לא מפריעים לאורח החיים של שאר בני המשפחה. אגב, אפשר להתקין מחיצה כדי ליצור חלל עבודה נוח ותחושה של פרטיות. את המשרד יש לתכנן בהתאם לציוד הנדרש לעבודה, אם זקוקים רק למחשב ניתן להסתפק בשולחן עבודה נוח ולהתקין מספר מדפים או לרכוש כוננית אחסון לציוד משרדי ולניירת. כמו כן, חשוב לבדוק האם יש בחדר או בחלל המיועד למשרד תשתיות חשמל, תאורה נוחה וחיבור לאינטרנט.

שלב שני – בחירת רהיטים לעיצוב המשרד בתוך הבית

הכלל המנחה בעיצוב המשרד הביתי הוא בחירה נכונה וחכמה של רהיטים, בהתאם לגודל המשרד או פינת העבודה ובהתאמה למאפייני העבודה. חשוב לרכוש שולחן עבודה נוח, כיסא עבודה ארגונומי המאפשר לשבת שעות ארוכות בלי לסבול מכאבי גב, ארונית או כוננית לאחסון הציוד הנדרשים לשמירה על סדר וארגון, ובמידת הצורך אפשר לרכוש פרגוד או כוורת לתיחום המשרד, בעיקר אם מתכננים אותו בכניסה לבית.

שלב שלישי – בחירת צבעים נכונה

במידה ואתם עובדים מדי יום מהבית מומלץ לבחור צבעים ניטרליים בלי גירויים מיותרים, כך תוכלו לעבוד בנוחות מרבית וללא גורמים מסיחי דעת. צבעים בהירים מאפשרים לכם להבליט אלמנטים צבעוניים כמו תמונה, משדרים קלילות והרמוניה וגם גורמים לחלל העבודה להיראות גדול יותר. כדי להוסיף צבע לחלל העבודה אפשר לרכוש ריהוט למשרד בגוונים עזים ונועזים, לדוגמה כיסא עבודה בגוון אדום שתורם לאווירה חמימה במשרד ומשדר גם יצירתיות.

להשלמת עיצוב המשרד הביתי אפשר לשלב עציצים, תמונות, פריטי נוי ותאורה בגוונים נועזים, חשוב להוסיף אלמנטים צבעוניים כדי ליהנות מאווירה נעימה במשרד הביתי וכדי לשדר מסר מסוים ללקוחות המבקרים במקום.

שלב רביעי – עיצוב המשרד ומיקום הרהיטים

בשלב האחרון, לאחר שקיבלתם החלטה על מיקום המשרד ובחרתם גוונים, עליכם לרכוש ריהוט משרדי בהתאמה לגודל חלל העבודה ולצרכים הייחודיים שלכם. מומלץ למקם את שולחן העבודה מול הדלת כדי לשדר סמכותיות וגם לתחושת ביטחון ושליטה, אף אחד לא אוהב לעבוד מול הקיר, לכן חשוב לבחור היטב את מיקום השולחן.

בנוסף, עיצוב המשרד חייב לבטא את מהות העסק שלכם ולהקרין ללקוחות מי אתם, מומלץ ליצור חלל עבודה עם אווירה ביתית חמה ונעימה, אפשר לתלות תמונה מיוחדת להשראה, ובהתאם לעיסוק שלכם אפשר לתלות תמונות של פרויקטים שביצעתם, למסגר תעודות ומכתבי המלצה, ומומלץ לשלב את גווני הלוגו של העסק בקירות המשרד ובריהוט. אין לשכוח לתלות שלט עם לוגו על אחד הקירות או על דלת הכניסה למשרד בתוך הבית.

חשוב לשמור על סדר וארגון במשרד הביתי או בחלל העבודה, גם אם אתם זקוקים לפינת עבודה רק לשימוש אישי כמו גלישה באינטרנט. יש פתרונות מתקדמים לעמדות תיוק ואחסון, מומלץ להשתמש במארגן כבלים, לתלות לוח מחיק, להתקין מדפים עליהם ניתן להניח ספרות מקצועית ופריטי נוי להשלמת העיצוב, וכדי לחסוך מקום תוכלו להתקין את צג המחשב על הקיר.