עיצוב הבית בשיטת הפנג שווי

מה הוא פנג שווי?

פנג שווי אינה גישה עיצובית בלבד. זוהי אסכולה שמקורה בתורה הדאואיסטית והיא מכירה בחשיבות הרבה שיש לסביבת המגורים על נפשו של האדם. שיטת הפנג שווי אינה דבקה בהכרח בסגנון מסוים, אלא שואפת ליצור הרמוניה בין האדם לבין ביתו מתוך מטרה לשפר את חייו ולהפוך אותם למאוזנים יותר. תורה זו מאמינה כי האדם צריך להשתלב עם הטבע ועם סביבתו מבלי לנסות לכבוש אותם ולהתאים אותם בכוח לצרכיו. זוהי מסורת בת אלפי שנים הכרוכה בדרך חיים מסוימת שאותה קבעו פילוסופים סיניים ובראשם לאו דזה שהיה אביה של תורה זו. במסגרת הפנג שווי קיימים מספר עקרונות מנחים שהמרכזיים שבהם הם: הימנעות מחסימה של אור בבית, הימנעות מעומס של פריטים, מתן דגש על הכניסה לבית והימנעות מתליית מראה מול הכניסה, שימוש בצבעים המאזנים זה את זה, ועקרונות נוספים. המטרה המרכזית היא ליצור בית שיאפשר זרימה חופשית של אנרגיה, בית שבו תשרור שלווה, אהבה, הצלחה ושפע.

כיצד מתחילים

לפני שמתחילים לרהט את הבית ולפני שבוחרים בפינות אוכל ומזנונים, חשוב מאוד לשים לב למבנה הבסיסי של הבית ולחומרים שמהם הוא עשוי. כדי לוודא כי קירות הבית אינם חוסמים את האור הטבעי ואת זרימת האוויר בבית הנחוצים לשמירה על רמת אנרגיה גבוהה. כשעוברים לבית חדש רצוי מאוד להתחיל בניקוי של הבית וסילוק של כל אותם פריטים לא נחוצים היוצרים עומס. את הבית, את חדריו ואת הרהיטים יש לתכנן באופן כזה שיאפשר שמירה על סדר שיקל את ההתנהלות בבית, וימנע בזבוז של אנרגיה. כדי לשמור את רמות האנרגיה בבית וכדי לטהר אותו אפשר לעשות שימוש בצמחים וברהיטי עץ. הכניסה לבית צריכה להיות מוארת ומזמינה ומומלץ להפריד בינה לבין חלל הבית הפנימי, או אף ליצור נישה ייחודית להפקדת הנעליים בכניסה. לאחר התכנון הבסיסי יש לשים לב לצבעים הנבחרים. לחדר השינה למשל לא מומלץ לבחור בצבע הכחול המקושר לתחושות מלנכוליות, ואילו הכניסה לבית כדאי שתהיה צבועה בצבע בהיר ולא בצבעים עזים. עניין חשוב נוסף הוא כמובן נגיעות העיצוב האחרונות – בפריטי עיצוב לבית כדאי לבחור בפריטים בעלי משמעות המעוררים השראה.

עיצוב החדרים השונים בבית

על מנת למשוך אנרגיה חיובית, הכניסה לבית צריכה כאמור להיות מאירה ומזמינה, כשאת הנעליים נהוג להשאיר בכניסה על מנת שלא להכניס את הלכלוך מן החוץ לבית. הבחירה בצבעים חשובה כמובן לא רק בכניסה לבית. כשבוחרים פינות אוכל מומלץ שלא לבחור בצבעים כהים מדי היוצרים תחושת סגירות ומקטינים את המרחב, ומומלץ להציב אותם לא בצמוד לקיר אלא לאפשר מעבר חופשי סביבם. את קירות הסלון אפשר לעטר ביצירות אהובות, כשהדגש הוא על תמונות בעלות אסוציאציות אופטימיות. העיקרון המנחה בבחירות אלה הוא כמובן יצירה של סביבה שתעורר תחושת חיוביות ושמחות. גם בחדר השינה חשוב לבנות את האווירה המתאימה, ועל כן חשוב למקם את המיטה באופן שיימנע מהרגליים לפנות לדלת – מיקום שכזה גורם לבריחה של האנרגיה בעת השינה. אם ניתן יש להציב אותו רחוק ככל האפשר מהדלת, או אף באלכסון אליה. שינה טובה תסייע לשמור על כוחם של בני הבית, ותאפשר להם להתחיל את היום החדש בשלווה ובשמחה.